Tenuta di Sesta

Історія:
ПОХОДЖЕННЯ: ім'я “Sexta” вперше було зазначено у документі від 715 року. Між Пуперціано, єпископом Ареццо, і Адеодато, єпископом Сієнським, виникла сварка через володіння різними парафіяльними церквами та монастирями на території Сієни. Сімдесят два свідки було заслухано трибуналом, а сорок перший, «клерікус» Аллертат, заявив, що панування єпископа Ареццо поширилося до «Санта-Марія…». у фундо Sexta». Кордони «Tenuta Di Sesta» були результатом безперервного розширення Республіки Сієна і територіального придушення абатства С. Антімо в 1462 папою Пієм II (сієнец Еней Сільвіо Пікколоміні). У цей період сієнська експансія Sesta стала власністю благородної родини Tolomei. Точний період часу, коли сім'я мала маєток, невідомий. У 1850 році власність перейшла до братів Фелічі та Джованні Чаччі з Кастельнуово-дель-Абаті; які ще більше розширили маєток, купивши прилеглу власність у сім'ї Грассі, також у Монтальчино. У 1966 році, коли Брунелло отримав статус DOC, Джузеппе Чаччі, батько нинішнього власника Джованні, зробив перші пляшки Брунелло з льохів Tenuta Di Sesta. На той час було всього дванадцять пляшок, і з цієї причини Тенута Ді Сеста вважається однією з історичних виноделен Монтальчино. З 1995 року, після різних поділів майна, торгова марка «Tenuta Di Sesta» та сам маєток тепер належать Джованні Чаччі. Tenuta di Sesta є сімейним бізнесом, і маєток розташований серед історичних виноделен Монтальчино з процесом виноробства, який слідує традиційному стилю, який триває вже понад сорок років; з іншого боку, нинішній власник Джованні, якого підтримують його син Андреа та дочка Франческа, останніми роками втілює у життя свої ідеї модернізації.
Tenuta di Sesta - баланс між традицією та інноваціями:
Перший вінтаж Брунелло ді Монтальчино датується 1966 роком - ця дата наголошує на ролі виноробні серед історичних виробників цього престижного червоного вина. З одного боку, у нас є маєток, який справедливо розташований серед історичних виноделен Монтальчино з виноробною традицією, що налічує понад сорок років, а з іншого боку, є нинішній власник, який втілює в життя свої ідеї модернізації і зараз отримує перші результати. Ця надзвичайна суміш традицій та інновацій робить Tenuta Di Sesta реальністю з найвищим потенціалом зростання, який має бути розроблений у найближчому майбутньому.
ПОТОЧНИЙ ПРОЕКТ
НОВІ ПЛАНИ: Маєток у 1995 році перейшов у володіння, і з того часу товарний знак Tenuta Di Sesta перейшов у власність Джованні Чачі. Останніми роками нинішній власник вніс багато змін, що призвели до глибокої трансформації виноробні у всіх її різних секторах: було посаджено нові виноградники; починаючи з десяти гектарів, це збільшилося до тридцяти гектарів, з яких тринадцять із половиною є виноградниками, призначеними виключно для виробництва Брунелло ді Монтальчіно. Крім того, вибір клонів був спрямований на підтримку найкращих та історичних клонів маєтку. В даний час у маєтку є експериментальний виноградник у два гектари для збереження ідентичності та історії території Сеста. Ми запровадили стійкі методи у процесі виробництва, ми скоротили використання хімікатів до мінімуму; Ми обрали комплексний підхід до сільського господарства, використовуючи методи вирощування, які є екологічно чистими та зберігають якість довкілля.
ЗЕМЛЯ
Нині садиба поширюється близько 200 га; на 29 га – виноградники, з яких 13,5 га. це виноградинки DOCG для виробництва Брунелло із Монтальчино. Земля, що залишилася, в основному використовується для вирощування оливок (40 га) і для посіву (45 га). Основний сорт на виноградниках – Санджовезе Гроссо (зазвичай відомого в регіоні як «Брунелло»), і з цих лоз отримують Брунелло та Россо ді Монтальчино. Виноградники Каберне Фран, Мерло та Канайоло виробляють виноград, призначений для реалізації супертосканського червоного вина IGT. З 1995 року почалося оновлення виноградників маєтку, що призвело до повторної посадки понад 10 гектарів відповідно до нових критеріїв якості із щільністю 4500-5000 рослин на гектар. У 1998 році було зроблено вибір клонів. Грунт утворився в результаті розкладання оригінальних скельних форм; в основному це мергель та алберез. Грунт в середньому глинистий, багатий на вапняк, переплетений з рясним туфлоновими ділянками, які мають тенденцію бути тонкими.
Ідеальний грунт для Санджовезе: грунт складається з місцевих порід, що розклалися, особливо галестро і алберезі. Земля глиняста, багата на вапняк, зарості та великі густі зони, має тенденцію до бідності. Ґрунт має характеристики, які сприяють природному поглибленню коріння, а подача води та винятковий дренаж є ідеальними умовами для виробництва високоякісних вин.
Продукцiя Сайт виробника