Sella & Mosca
Компанія Sella & Mosca була заснована в 1899 році в північно-західній частині Сардинії, неподалік від красивого історичного місця - порту Альгеро. Засновниками компанії були два авантюрних пьемонтских чоловіки, які були зачаровані красою регіону: інженером Селла, племінником відомого державного діяча Квінтіно Селла і адвокатом Моска.
Минуло більше століття з тих пір, як вони перетворили пустельне пасовища в родючі виноградники, почавши найпрестижніше виноробне виробництво в Сардинії. Повага до місця і культури вина, а також близькість до землі та її традицій - ці правила, прийняті засновниками і визначили їх успіх.
На території виноробні функціонує музей, розділений на 2 секції. Перша присвячена історії компанії, а друга некрополю Anghelu Ruju, його людям і культурі, який був виявлений в 1903 році на території маєтку Sella & Mosca.
Господарству належить 650 гектар, 520 з яких засаджені під виноградники.
Багато виноградних лоз були посаджені по більш прогресивній системі догляду за лозою. Таке реформування дозволило винограду, що росте у вигляді альтанок, бути більш захищеним від палючого на острові сонця і, таким чином, отримувати більш врівноважене наповнення основними елементами, необхідними для збалансованості вин, - цукром і кислотністю. Винний льох, зроблений на основі синтезу традиційних і новітніх технологій. Завдяки цим нововведенням, молоді вина отримують заряд свіжості і жвавості, білі вина здатні бути випиті раніше інших, а червоні набувають можливість зберігатися довше.
Екологічна концепція завжди була частиною політики Sella & Mosca. Щоб зберегти біорізноманіття, яке є основним для природного захисту виноградних лоз, виноградники чергуються з тінистими алеями, засадженими різними деревами та чагарниками 3000 олеандр, 500 пальм і незліченні морські сосни, евкаліпти та інші види.
Контроль паразитів досягається за рахунок комплексного управління шкідниками з використанням сучасних технологій для моніторингу популяцій комах і використання поліпшення мікрооточення. Цільові агрономічні операції використовуються для регулювання росту виноградних лоз.
Економія енергії також є пріоритетом для Sella & Mosca, компанія використовує сучасне обладнання, яке мінімізує споживання енергії.
Виноградники компанії розташовані в 3 різних зонах:
1.DOC Aghero
Виноробний район ALGHERO DOC розташований в провінції Сассарі, в районі Нурри на північному заході Сардинії.
Він характеризується грунтом який багатий на залізо, вапняк, глину і пісок.
Alghero DOC була заснована в 1995 році і включає в себе вина Альгеро Б'янко, Росато і Россо, а також кілька моносортів, включаючи Каберне Совіньон, Торбато і Совіньон Блан.
2.DOCG Gallura
Регіон Галлура розташований в північно-східній частині Сардинії і характеризується гранітними грунтами з низьким вмістом глини.
Основним сортом винограду, вирощуваним в цій області, є Верментіно, який виник на Піренейському півострові, але, ймовірно, був імпортований з Лігурії.
Vermentino di Gallura DOCG, заснована в 1996 році
3.DOC Sulcis
SULCIS - це регіон з багатими мінералами піщаними і крейдяними грунтами Південно-Західної Сардинії, між горами Іглесіенте і Капо Теулада в провінції Кальярі.
Це царство Каріньяно, ймовірного фінікійського походження, яка отримала статус DOC в 1977 році.
Продукцiя
Сайт виробника
Минуло більше століття з тих пір, як вони перетворили пустельне пасовища в родючі виноградники, почавши найпрестижніше виноробне виробництво в Сардинії. Повага до місця і культури вина, а також близькість до землі та її традицій - ці правила, прийняті засновниками і визначили їх успіх.
На території виноробні функціонує музей, розділений на 2 секції. Перша присвячена історії компанії, а друга некрополю Anghelu Ruju, його людям і культурі, який був виявлений в 1903 році на території маєтку Sella & Mosca.
Господарству належить 650 гектар, 520 з яких засаджені під виноградники.
Багато виноградних лоз були посаджені по більш прогресивній системі догляду за лозою. Таке реформування дозволило винограду, що росте у вигляді альтанок, бути більш захищеним від палючого на острові сонця і, таким чином, отримувати більш врівноважене наповнення основними елементами, необхідними для збалансованості вин, - цукром і кислотністю. Винний льох, зроблений на основі синтезу традиційних і новітніх технологій. Завдяки цим нововведенням, молоді вина отримують заряд свіжості і жвавості, білі вина здатні бути випиті раніше інших, а червоні набувають можливість зберігатися довше.
Екологічна концепція завжди була частиною політики Sella & Mosca. Щоб зберегти біорізноманіття, яке є основним для природного захисту виноградних лоз, виноградники чергуються з тінистими алеями, засадженими різними деревами та чагарниками 3000 олеандр, 500 пальм і незліченні морські сосни, евкаліпти та інші види.
Контроль паразитів досягається за рахунок комплексного управління шкідниками з використанням сучасних технологій для моніторингу популяцій комах і використання поліпшення мікрооточення. Цільові агрономічні операції використовуються для регулювання росту виноградних лоз.
Економія енергії також є пріоритетом для Sella & Mosca, компанія використовує сучасне обладнання, яке мінімізує споживання енергії.
Виноградники компанії розташовані в 3 різних зонах:
1.DOC Aghero
Виноробний район ALGHERO DOC розташований в провінції Сассарі, в районі Нурри на північному заході Сардинії.
Він характеризується грунтом який багатий на залізо, вапняк, глину і пісок.
Alghero DOC була заснована в 1995 році і включає в себе вина Альгеро Б'янко, Росато і Россо, а також кілька моносортів, включаючи Каберне Совіньон, Торбато і Совіньон Блан.
2.DOCG Gallura
Регіон Галлура розташований в північно-східній частині Сардинії і характеризується гранітними грунтами з низьким вмістом глини.
Основним сортом винограду, вирощуваним в цій області, є Верментіно, який виник на Піренейському півострові, але, ймовірно, був імпортований з Лігурії.
Vermentino di Gallura DOCG, заснована в 1996 році
3.DOC Sulcis
SULCIS - це регіон з багатими мінералами піщаними і крейдяними грунтами Південно-Західної Сардинії, між горами Іглесіенте і Капо Теулада в провінції Кальярі.
Це царство Каріньяно, ймовірного фінікійського походження, яка отримала статус DOC в 1977 році.