Parajes del Valle

Виноробня заснована в 80-х роках і належить сім'ї Гарсія Перес.

Рушійною силою виноробні є виробництво чудових органічних вин. Філософія сім'ї полягає в тому, що повага до землі та природи гарантує найкраще майбутнє для всіх нас. Вина є не лише органічними, а й мають справедливу ціну. Зберігати подібний статус протягом багатьох років виходить за рахунок охорони та підтримки не лише виноградників, а й довкілля у всьому регіоні.

Родина Гарсія Перес купила виноробню у 2017 році. З того часу було вкладено у розвиток господарства в рази більше коштів. Усі кошти пішли на відновлення та збереження старих лоз Монастреля.

Вся сім'я Гарсія Перес залучена до процесу виробництва та дистрибуції вин. Подібний підхід у роботі створює міцний фундамент, що має велике значення для світового виноробства.

Виноробничий регіон

 

Хумілья (Jumilla) –DO у регіоні Мурсія на південному сході Іспанії. Jumilla DO - заснована в 1966 році і є найстарішим DO в провінції Мурсія.

Невелика виноробна зона Хумілья, розташована між Єкла (Yecla) на півночі та Бульяс (Bullas) на півдні, вважається найбільшою у Мурсії. Вона лідирує за якістю та кількістю вироблених вин.

Ландшафт Хумільї характеризується широкими долинами та рівнинами, розсіченими гірськими грядами (ісп. serrania), що йдуть через Мурсію між морем та іспанським Внутрішнім Плато (Meseta Central)

Клімат у Хумільї посушливий континентальний, з мінімальними опадами. На східних околицях регіону він стає середземноморським.

Jumilla DO – зона з мізерним рівнем опадів. Це має означати, що тут одне з найнесприятливіших місць для виноградарства.

 

Однак, є два фактори, які допомагають боротися із посухою та високими температурами. У Хумільї грунти багаті на вапно, яке відмінно вбирає і утримує вологу. Самі виноградники розташовані у центральній частині регіону, на висоті 400-800 м над ур. моря. Це значно знижує середню температуру повітря та рятує лози від перегріву.

Ґрунти тут кам'янисті, бідні, малородючі, з переважанням пухкого вапняку, що дозволяє виживати у періоди тривалої посухи.

 

Ґрунти Хумільї також характеризуються гарною аерацією, високим значенням pH та низькою солоністю.

Регіон спеціалізується на винах із сорту Монастрель, посадки якого становлять майже 80%.

Монастрель добре підходить для місцевих суворих умов і дає живі вина з широкою смаковою палітрою: яскраво-фруктові, із землистими та мінеральними відтінками в молодості, що розвиваються з віком у стиглі фрукти, каву та спеції.

Монастре́ль (він Мурве́др) — стародавній сорт винограду, родом із західної частини середземномор'я.

Сорт уперше з'явився на околиці міста Мурвьєдро (Murviedro) поблизу Валенсії.

 

Через свій потужний характер сорт Мурведр отримав французьке прізвисько «вовкодав» (etrangle-chien).

 

Монастрель віддає перевагу сухому теплому клімаут. Ягоди у нього дрібні та товстошкірі. Подібна структура дозволяє створювати вина глибокого темного забарвлення із значним вмістом танінів.

Виноградники, засаджені низькими окремими кущами (гоблі) – найкраще формування для лози монастреля.

Традиційні низькі кущі надають гарний захист – зелені пагони накривають грона зверху як парасольку. Це захищає ягоди від опіків сонячних променів.

 

Врожайність лози дуже обмежена, тому виноградний сік виходить концентрованим, з високим вмістом мінеральних та органічних речовин. Це робить сусло якісним, а вино згодом яскравим, насиченим та багатим як у смаку, так і в ароматі.

Продукцiя Сайт виробника