Leon Beyer
Винний дім Леон Бейер - один з найважливіших сімейних підприємств Ельзасу. Є три речі, які в своїй сукупності роблять цю виноробню такою унікальною:
• Якість вироблених вин
• Неповторний супер сухий стиль
• Здатність винами досягати своєї зрілості
Сім'я Бейер займалася виноградарством ще з 1580 року. Але сама по собі компанія була заснована Емілем Бейером в 1867 році. Наступними керівниками сімейного підприємства стали батько і син - Леон Бейер I і Леон Бейер II, обидва з яких були свого часу мерами Егісайм. Багато в чому майбутню концепцію виробництва виключно гастрономічних вин визначив Леон Бейер II. Великий гурман і шанувальник елегантною кухні, саме він свого часу зосередився на створенні престижної гастрономічною аури, яка супроводжувала його вина. Сьогодні компанією керує Марк Бейер (13е покоління сім'ї) спільно зі своїм сином - Яном Бейером, майбутнім обличчям виноробні.
Виноробня, а також виноградники компанії лежать в околицях міста Егісайм. Історія родини нерозривно пов'язана з історією цього тихого ельзаського містечка. Егісайм - це захоплюючої краси виноробне місто, де буквально у всьому відчувається присутність духу минулих років. Його вулиці розташовані колами навколо залишків величного замку, який колись належав знатній родині Дабо-Егісайм. Найвідомішим її представником був Бруно д'Егісхайм, обраний Папою в 1049 році під ім'ям Леон IV і пізніше канонізований. Графство Егісайм, яке було передано в руки єпископа Страсбурзького в 13 столітті завжди вважався місцем процвітаючого виноградарства. На сьогоднішній день виноградники Егісайм найбільші в Ельзасі і займають більше 300 га, розділених між безліччю незалежних власників і всюдисущих кооперативів. У цій зоні розташовано два Гран Крю - Eichberg і Pfersigberg.
На перетині доріг, недалеко від меж міста розташувалася виноробня Леон Бейер. Спочатку, ще в 1867 році, компанія базувалася в самому центрі Егісайм. І тільки в кінці Першої Світової Війни її перенесли за межі стін міста в будівлю колишньої пошти.
Виноградники компанії Леон Бейер складають близько 20 га в Егісайм і його околицях, в основному в двох зонах Гран Крю - Eichberg і Pfersigberg, хоча їх назви ніколи не вказуються на етикетці. Компанія Leon Beyer відноситься до числа тих, хто активно критикує систему Гран Крю в Ельзасі, сумніваючись в коректності її застосування. Виноград з власних маєтків покриває необхідність сировини при виробництві десь на одну третю. Крім іншого, Леон Бейер також є одночасно і купцем, тому додаткова сировина виноробня скуповує у тих власників землі, які з тих чи інших причин не бажають виробляти вино самостійно. Завдяки укладеним контрактам з виноградарями, Леон Бейер має право повного контролю на їх виноградниках. Також, Леон Бейер поступово трансформує свої маєтки в екологічно чисті, але при цьому не переслідує амбіції бути сертифікованим.
Вина Леон Бейєра цілком і повністю присвячені поєднанню з їжею і позиціонуються, як «самі гастрономічні вина регіону». Сильні і свіжі, з елегантною кислотністю і сухим, але енергійним смаком, вони заслуговують почесне місце на найвишуканіших столах світу. За своєю філософією компанія Леон Бейер залишається традиціоналістом. Типові і класичні вина Ельзасу є, і завжди були сухими, свіжими і чистими з насиченою структурою, яка б відображала різні сорти винограду, грунт і вінтаж. Протягом останніх років збільшилася кількість різних змагань і дегустацій, які влаштовуються журналістами і сомельє, саме це спровокувало виробників робити, так звані, вина «для конкурсів». Основною характеристикою таких вин є підвищена кількість залишкового цукру, який створює ілюзію комплексності і округлості вина, і, отже, робить їх призерами, але, в той же час, крім рідкісних винятків, робить їх непридатними для будь-якого гастрономічного альянсу.
На думку членів сім'ї Бейер «цукор не йде на користь гастрономічному поєднанню з винами. Вони можуть швидко наситити споживача, який і не встигне повністю оцінити всю красу такого вина. Ці не гастрономічні і фальшиві пародії на вина Vandnge Tardive є слабкою карикатурою істинно ельзаських вин ». Думку виноробні розділяє і провідне видання в галузі - Декантер. «Якщо мені не зраджує пам'ять, то, схоже, ельзаські вина трохи змінилися за останні роки. Зараз, можливо, в результаті перезрівання винограду протягом останніх спекотних літніх періодів, а, можливо, через вподобання самих виноробів, у винах відчувається менша кислотність, ніж в більш старих зразках, і вони трохи солодкуваті. Вина з невеликою солодкістю в смаку можуть відмінно проявити себе на дегустації, але вони значно гірше поєднуються з їжею. Тому ретельніше ставитеся до вибору ельзаських вин, якщо Ви хочете насолодитися ними в поєднанні з їжею».
Х'ю Джонсон, один з найбільш шанованих фахівців з вина, охарактеризував вина Леон Бейер, як «мужні, сухі, з чітким смаком, сильні, і, як я вважаю, дуже традиційного смаку». Leon Beyer пропонує повну лінійку ельзаських вин, яка включає в себе вина чотирьох рівнів якості: Ле Класик, Ле Резерв, Ле Гран Кюве, Вандаж Тард / Селексьон де Гран Нобле.Ле Класик є базовою лінійкою під якою виходить 6 традиційних для Ельзасу вин: Сільванер, Піно Блан, Мускат, Рислінг, Піно Грі, Гевюрцтраминер, а також червоне - Піно Нуар. До того ж під етикеткою Ле Калассік, Leon Beyer випускає блендове вино Ле Кюве і Крему д'Ельзас. Вина цієї лінійки - свіжі і фруктові, з тілом, характерним для кожного окремого сорту винограду.Вина лінійки Ле Резерв виробляють з ягід, зібраних з більш старих лоз. Як правило, вони більш комплексні, ніж вина лінійки Ле Класик і можуть довше витримуватися. У цій лінійці проводиться Мускат, Рислінг, Піно Грі, Гевюрцтраминер і Піно Нуар.
Ле Гран Кюве. Виноград для вин цієї лінійки збирають з двох виноградників Гран Крю, розташованих в Егісайм. Виходять вони під двома етикетками: Comtes d'Eguisheim і Les Ecaillers, при цьому на етикетці ніколи не вказується якесь Гран Крю. Ці вина виробляються тільки в найкращі вінтажі, вони видатного якості.
Вандаж Тард / Селексьон де Гран Нобле. Найбільш благородні вина Ельзасу. Насичені і солодкі, вони проводяться тільки в кращі роки з перестиглого винограду, або ураженого благородною цвіллю. Ці вина унікальні, з щільним і щедрим тілом і тривалим післясмаком. Це найвишуканіші білі вина Ельзасу. У цій лінійці виробляються вина з найбільш благородних сортів: Рислінг, Піно Грі і Гевюрцтраминер.
Девіз компанії Леон Бейер: «Виробляти хороші вина, а також поширювати по світу інформацію про гастрономії і про винах Ельзасу, про престиж і довговічності вин Leon Beyer.
Близько 90% мішеленовскіх ресторанів у Франції та 70% мішеленовскіх ресторанів в Нью Йорку, а також багато інших найкращих ресторанів світу продають вина Leon Beyer. Вина Леон Бейер експортуються в 50 країн світу, при цьому Леон Бейер були одними з перших, хто відкрив ринок Китаю ельзаським виробникам ще 30 років тому.Філософія виробництва вин Леон Бейер полягає в тому, щоб ферментувати вина в резервуарах в нержавіючої сталі, або у великих дерев'яних бочка. Винороби ніколи не використовують новий дуб. Вина розливаються, як правило, досить рано, щоб зберегти свіжість і фруктовість. Потім вина дозрівають вже в пляшках.
Сам Леон Бейер пишається безліччю звань. Він є:
- членом французької гастрономічною академії (академія гурманів)
- членом міжнародної академії вин
- віце-президентом Prosper Montagny Group (асоціація, що займається просуванням гастрономії)
- удостоювався звання особистості року в світі вина в 1983 році.Його син, Марк Бейер, завжди залишався вірним тим самим цінностям, що і батько.
Саме Марк був офіційно призначений відповідальним за всі гурме заходи, що проходили в Нью Йорку на честь сторіччя Статуї Свободи. Це було найголовніша гастрономічне подія для французів, яка коли-небудь проводилася в Нью Йорку. Він також є засновником і членом дружньої асоціації «Смаки Франції» і президентом Міжнародного Гастрономічного Фестивалю в Кольмаре.
Продукцiя
Сайт виробника
Винний дім Леон Бейер - один з найважливіших сімейних підприємств Ельзасу. Є три речі, які в своїй сукупності роблять цю виноробню такою унікальною:
• Якість вироблених вин
• Неповторний супер сухий стиль
• Здатність винами досягати своєї зрілості
Сім'я Бейер займалася виноградарством ще з 1580 року. Але сама по собі компанія була заснована Емілем Бейером в 1867 році. Наступними керівниками сімейного підприємства стали батько і син - Леон Бейер I і Леон Бейер II, обидва з яких були свого часу мерами Егісайм. Багато в чому майбутню концепцію виробництва виключно гастрономічних вин визначив Леон Бейер II. Великий гурман і шанувальник елегантною кухні, саме він свого часу зосередився на створенні престижної гастрономічною аури, яка супроводжувала його вина. Сьогодні компанією керує Марк Бейер (13е покоління сім'ї) спільно зі своїм сином - Яном Бейером, майбутнім обличчям виноробні.
Виноробня, а також виноградники компанії лежать в околицях міста Егісайм. Історія родини нерозривно пов'язана з історією цього тихого ельзаського містечка. Егісайм - це захоплюючої краси виноробне місто, де буквально у всьому відчувається присутність духу минулих років. Його вулиці розташовані колами навколо залишків величного замку, який колись належав знатній родині Дабо-Егісайм. Найвідомішим її представником був Бруно д'Егісхайм, обраний Папою в 1049 році під ім'ям Леон IV і пізніше канонізований. Графство Егісайм, яке було передано в руки єпископа Страсбурзького в 13 столітті завжди вважався місцем процвітаючого виноградарства. На сьогоднішній день виноградники Егісайм найбільші в Ельзасі і займають більше 300 га, розділених між безліччю незалежних власників і всюдисущих кооперативів. У цій зоні розташовано два Гран Крю - Eichberg і Pfersigberg.
На перетині доріг, недалеко від меж міста розташувалася виноробня Леон Бейер. Спочатку, ще в 1867 році, компанія базувалася в самому центрі Егісайм. І тільки в кінці Першої Світової Війни її перенесли за межі стін міста в будівлю колишньої пошти.
Виноградники компанії Леон Бейер складають близько 20 га в Егісайм і його околицях, в основному в двох зонах Гран Крю - Eichberg і Pfersigberg, хоча їх назви ніколи не вказуються на етикетці. Компанія Leon Beyer відноситься до числа тих, хто активно критикує систему Гран Крю в Ельзасі, сумніваючись в коректності її застосування. Виноград з власних маєтків покриває необхідність сировини при виробництві десь на одну третю. Крім іншого, Леон Бейер також є одночасно і купцем, тому додаткова сировина виноробня скуповує у тих власників землі, які з тих чи інших причин не бажають виробляти вино самостійно. Завдяки укладеним контрактам з виноградарями, Леон Бейер має право повного контролю на їх виноградниках. Також, Леон Бейер поступово трансформує свої маєтки в екологічно чисті, але при цьому не переслідує амбіції бути сертифікованим.
Вина Леон Бейєра цілком і повністю присвячені поєднанню з їжею і позиціонуються, як «самі гастрономічні вина регіону». Сильні і свіжі, з елегантною кислотністю і сухим, але енергійним смаком, вони заслуговують почесне місце на найвишуканіших столах світу. За своєю філософією компанія Леон Бейер залишається традиціоналістом. Типові і класичні вина Ельзасу є, і завжди були сухими, свіжими і чистими з насиченою структурою, яка б відображала різні сорти винограду, грунт і вінтаж. Протягом останніх років збільшилася кількість різних змагань і дегустацій, які влаштовуються журналістами і сомельє, саме це спровокувало виробників робити, так звані, вина «для конкурсів». Основною характеристикою таких вин є підвищена кількість залишкового цукру, який створює ілюзію комплексності і округлості вина, і, отже, робить їх призерами, але, в той же час, крім рідкісних винятків, робить їх непридатними для будь-якого гастрономічного альянсу.
На думку членів сім'ї Бейер «цукор не йде на користь гастрономічному поєднанню з винами. Вони можуть швидко наситити споживача, який і не встигне повністю оцінити всю красу такого вина. Ці не гастрономічні і фальшиві пародії на вина Vandnge Tardive є слабкою карикатурою істинно ельзаських вин ». Думку виноробні розділяє і провідне видання в галузі - Декантер. «Якщо мені не зраджує пам'ять, то, схоже, ельзаські вина трохи змінилися за останні роки. Зараз, можливо, в результаті перезрівання винограду протягом останніх спекотних літніх періодів, а, можливо, через вподобання самих виноробів, у винах відчувається менша кислотність, ніж в більш старих зразках, і вони трохи солодкуваті. Вина з невеликою солодкістю в смаку можуть відмінно проявити себе на дегустації, але вони значно гірше поєднуються з їжею. Тому ретельніше ставитеся до вибору ельзаських вин, якщо Ви хочете насолодитися ними в поєднанні з їжею».
Х'ю Джонсон, один з найбільш шанованих фахівців з вина, охарактеризував вина Леон Бейер, як «мужні, сухі, з чітким смаком, сильні, і, як я вважаю, дуже традиційного смаку». Leon Beyer пропонує повну лінійку ельзаських вин, яка включає в себе вина чотирьох рівнів якості: Ле Класик, Ле Резерв, Ле Гран Кюве, Вандаж Тард / Селексьон де Гран Нобле.Ле Класик є базовою лінійкою під якою виходить 6 традиційних для Ельзасу вин: Сільванер, Піно Блан, Мускат, Рислінг, Піно Грі, Гевюрцтраминер, а також червоне - Піно Нуар. До того ж під етикеткою Ле Калассік, Leon Beyer випускає блендове вино Ле Кюве і Крему д'Ельзас. Вина цієї лінійки - свіжі і фруктові, з тілом, характерним для кожного окремого сорту винограду.Вина лінійки Ле Резерв виробляють з ягід, зібраних з більш старих лоз. Як правило, вони більш комплексні, ніж вина лінійки Ле Класик і можуть довше витримуватися. У цій лінійці проводиться Мускат, Рислінг, Піно Грі, Гевюрцтраминер і Піно Нуар.
Ле Гран Кюве. Виноград для вин цієї лінійки збирають з двох виноградників Гран Крю, розташованих в Егісайм. Виходять вони під двома етикетками: Comtes d'Eguisheim і Les Ecaillers, при цьому на етикетці ніколи не вказується якесь Гран Крю. Ці вина виробляються тільки в найкращі вінтажі, вони видатного якості.
Вандаж Тард / Селексьон де Гран Нобле. Найбільш благородні вина Ельзасу. Насичені і солодкі, вони проводяться тільки в кращі роки з перестиглого винограду, або ураженого благородною цвіллю. Ці вина унікальні, з щільним і щедрим тілом і тривалим післясмаком. Це найвишуканіші білі вина Ельзасу. У цій лінійці виробляються вина з найбільш благородних сортів: Рислінг, Піно Грі і Гевюрцтраминер.
Девіз компанії Леон Бейер: «Виробляти хороші вина, а також поширювати по світу інформацію про гастрономії і про винах Ельзасу, про престиж і довговічності вин Leon Beyer.
Близько 90% мішеленовскіх ресторанів у Франції та 70% мішеленовскіх ресторанів в Нью Йорку, а також багато інших найкращих ресторанів світу продають вина Leon Beyer. Вина Леон Бейер експортуються в 50 країн світу, при цьому Леон Бейер були одними з перших, хто відкрив ринок Китаю ельзаським виробникам ще 30 років тому.Філософія виробництва вин Леон Бейер полягає в тому, щоб ферментувати вина в резервуарах в нержавіючої сталі, або у великих дерев'яних бочка. Винороби ніколи не використовують новий дуб. Вина розливаються, як правило, досить рано, щоб зберегти свіжість і фруктовість. Потім вина дозрівають вже в пляшках.
Сам Леон Бейер пишається безліччю звань. Він є:
- членом французької гастрономічною академії (академія гурманів)
- членом міжнародної академії вин
- віце-президентом Prosper Montagny Group (асоціація, що займається просуванням гастрономії)
- удостоювався звання особистості року в світі вина в 1983 році.Його син, Марк Бейер, завжди залишався вірним тим самим цінностям, що і батько.
Саме Марк був офіційно призначений відповідальним за всі гурме заходи, що проходили в Нью Йорку на честь сторіччя Статуї Свободи. Це було найголовніша гастрономічне подія для французів, яка коли-небудь проводилася в Нью Йорку. Він також є засновником і членом дружньої асоціації «Смаки Франції» і президентом Міжнародного Гастрономічного Фестивалю в Кольмаре.