Tenuta Cantagallo E Le Farnete
Сім'я Пьерацуолі займається виноробством ось уже 40 років. У 70-х роках минулого століття вони придбали маєток Кантагалло, потім в 90-х була здійснена наступна покупка маєтку Ле Фарнете. Обидва володіння знаходяться недалеко один від одного в історичній зоні (між Флоренцією і Пізою), яка в 1716 році була визначена, як високоякісна виноградарська зона згідно з декларацією виданої за указом Козімо Медічі. Це був перший в світі закон, покликаний захистити найменування вин за походженням. На 2 сторінках містилася інформація про межі зони, а також правила виробництва і транспортування таких вин.
У своїх маєтках сім'я активно просуває еко- і гастротуризм.
Tenuta Cantagallo:
Тенута Кантагалло (Співаючий півень) належить родині Пьераццуоллі з 1970 року. Воно розташоване в Монтальбано, рідному місті Леонардо да Вінчі. Місцеві мальовничі пейзажі з пологими пагорбами і стрункими рядами виноградників нагадують пасторальні картини епохи Ренесансу. Маєток датується початком 20-го століття і розташований на верху пагорба. Власне, звідси походить назва Cantagallo (співаючий півень): на верхівці пагорба півень бачить світанок і співає, зустрічаючи новий день.
Зі ста вісімдесяти гектар господарства, вісімнадцять віддані під ділянки виноградників, тридцять - зайняті під оливковими деревами, і решту становить невеликий ліс. Крім вина і масла, тут також роблять мед.
Пристрасть до виноробства, повага до місцевих традицій і любов до землі перейшла до сьогоднішнього власника Енріко Пьераццуоллі від діда-засновника. З приходом молодого і енергійного господаря, багато що змінилося в в кращу сторону.
Щоб досягти мети виробляти високоякісні вина, сім'я Пьераццуолі почала з роботи на виноградниках: вони пересадили виноградники новими, низьковрожайних клонами, висадили ряди виноградних лоз так, щоб вони дивилися чітко на південь, щоб максимізувати отримання тепла і сонячних променів.
Крім цього, було оновлено і обладнання: встановлено вініфікаційнні чани з нержавіючої сталі, оснащені системою температурного контролю, відкрито нову лінію бутилювання. Погріб, де очікують свого часу чудові вина господарства, досить старий. Після реставраційних робіт він став повністю відповідати сучасним вимогам: рівень вологості і температура зберігання строго відслідковуються завдяки технічним нововведенням.
Близько 3-х га землі займає ділянка Валіспеккьо, де з 1980 року культивують місцевий Санджовезе і французький Каберне Совіньон. Ягоди залишають на лозі аж до другої половини жовтня, щоб дозволити їм повністю визріти, увібрати в себе без залишку все, що дарує щедра природа Монтальбано. У 1995 році ще два га. були засаджені лозами Сіра і Санджовезе. Вся робота на даному винограднику підпорядковується принципу: «одна пляшка вина з лози». На маленькій ділянці площею приблизно 0,5 га з 1996 року турботливі руки виноградарів доглядають за лозами Мерло.
Успіх чудових вин Тенута Кантагалло починається саме тут, серед чарівних, захоплюючих дух місцевих пейзажів.
У цьому маєтку виробляються вина: Chianti Montalbano DOCG, Gioveto IGT.
Le Farnete:
Другий маєток знаходиться ближче до Флоренції, в селищі Карміньяно. Маєток займає 120 акрів, 20 з яких займають виноградники, оточені оливковими деревами. Висота над рівнем моря 150-250 метрів. Карміньяно - зона високоякісного виноградарства, вона також є найдавнішою зоною, в якій в 16 столітті висадили лози винограду Каберне Совіньон.
Carmignano DOCG - займає всього 200 га і є найбільшою маленьке DOCG в Італії. Цю зону охоплює також Chianti Montalbano DOCG і місцеві виробники тривалий час виробляли тут вина саме під апеласьоном К'янті Монтальбано, аж аж до 70-х років минулого століття. У 1975 році Carmignano отримало своє DOC, а потім в 1990 році підвищився до статусу DOCG.
Місцева назва Каберне Совіньона «Ува Франческа». Кажуть, що Катерина ді Медічі в 16 столітті вперше привезла сюди саджанці цього сорту. Потім на початку 18 століття Козімо Медічі послав своїх енологів в Бордо, щоб вони вивчили особливості цього сорту, який вже широко культивувався в Карміньяно. На сьогоднішній день відповідно до закону склад вина Карміньяно може бути наступним: Санджовезе (мінімум 50%), Канайоло Неро (до 20%), Каберне Фран і Каберне Совіньон разом або окремо (від 10% до 20%), Треббьяно Тоскано, Канайоло бланко, Мальвазія (до 10%). Вино має витримуватися в дубових, або каштанового бочках мінімум 8 місяців, або ж 12 місяців, якщо це Riserva. Вина Карміньяно мають досить великий потенціал до витримки.
У маєтку Le Farnete 8 виноградників. В основному на них вирощуються Каберне, Санджовезе і невеликий відсоток Мерло.
У маєтку виробляються вина: Carmignano DOCG, Carmignano Riserva DOCG.
Продукцiя
Сайт виробника
У своїх маєтках сім'я активно просуває еко- і гастротуризм.
Tenuta Cantagallo:
Тенута Кантагалло (Співаючий півень) належить родині Пьераццуоллі з 1970 року. Воно розташоване в Монтальбано, рідному місті Леонардо да Вінчі. Місцеві мальовничі пейзажі з пологими пагорбами і стрункими рядами виноградників нагадують пасторальні картини епохи Ренесансу. Маєток датується початком 20-го століття і розташований на верху пагорба. Власне, звідси походить назва Cantagallo (співаючий півень): на верхівці пагорба півень бачить світанок і співає, зустрічаючи новий день.
Зі ста вісімдесяти гектар господарства, вісімнадцять віддані під ділянки виноградників, тридцять - зайняті під оливковими деревами, і решту становить невеликий ліс. Крім вина і масла, тут також роблять мед.
Пристрасть до виноробства, повага до місцевих традицій і любов до землі перейшла до сьогоднішнього власника Енріко Пьераццуоллі від діда-засновника. З приходом молодого і енергійного господаря, багато що змінилося в в кращу сторону.
Щоб досягти мети виробляти високоякісні вина, сім'я Пьераццуолі почала з роботи на виноградниках: вони пересадили виноградники новими, низьковрожайних клонами, висадили ряди виноградних лоз так, щоб вони дивилися чітко на південь, щоб максимізувати отримання тепла і сонячних променів.
Крім цього, було оновлено і обладнання: встановлено вініфікаційнні чани з нержавіючої сталі, оснащені системою температурного контролю, відкрито нову лінію бутилювання. Погріб, де очікують свого часу чудові вина господарства, досить старий. Після реставраційних робіт він став повністю відповідати сучасним вимогам: рівень вологості і температура зберігання строго відслідковуються завдяки технічним нововведенням.
Близько 3-х га землі займає ділянка Валіспеккьо, де з 1980 року культивують місцевий Санджовезе і французький Каберне Совіньон. Ягоди залишають на лозі аж до другої половини жовтня, щоб дозволити їм повністю визріти, увібрати в себе без залишку все, що дарує щедра природа Монтальбано. У 1995 році ще два га. були засаджені лозами Сіра і Санджовезе. Вся робота на даному винограднику підпорядковується принципу: «одна пляшка вина з лози». На маленькій ділянці площею приблизно 0,5 га з 1996 року турботливі руки виноградарів доглядають за лозами Мерло.
Успіх чудових вин Тенута Кантагалло починається саме тут, серед чарівних, захоплюючих дух місцевих пейзажів.
У цьому маєтку виробляються вина: Chianti Montalbano DOCG, Gioveto IGT.
Le Farnete:
Другий маєток знаходиться ближче до Флоренції, в селищі Карміньяно. Маєток займає 120 акрів, 20 з яких займають виноградники, оточені оливковими деревами. Висота над рівнем моря 150-250 метрів. Карміньяно - зона високоякісного виноградарства, вона також є найдавнішою зоною, в якій в 16 столітті висадили лози винограду Каберне Совіньон.
Carmignano DOCG - займає всього 200 га і є найбільшою маленьке DOCG в Італії. Цю зону охоплює також Chianti Montalbano DOCG і місцеві виробники тривалий час виробляли тут вина саме під апеласьоном К'янті Монтальбано, аж аж до 70-х років минулого століття. У 1975 році Carmignano отримало своє DOC, а потім в 1990 році підвищився до статусу DOCG.
Місцева назва Каберне Совіньона «Ува Франческа». Кажуть, що Катерина ді Медічі в 16 столітті вперше привезла сюди саджанці цього сорту. Потім на початку 18 століття Козімо Медічі послав своїх енологів в Бордо, щоб вони вивчили особливості цього сорту, який вже широко культивувався в Карміньяно. На сьогоднішній день відповідно до закону склад вина Карміньяно може бути наступним: Санджовезе (мінімум 50%), Канайоло Неро (до 20%), Каберне Фран і Каберне Совіньон разом або окремо (від 10% до 20%), Треббьяно Тоскано, Канайоло бланко, Мальвазія (до 10%). Вино має витримуватися в дубових, або каштанового бочках мінімум 8 місяців, або ж 12 місяців, якщо це Riserva. Вина Карміньяно мають досить великий потенціал до витримки.
У маєтку Le Farnete 8 виноградників. В основному на них вирощуються Каберне, Санджовезе і невеликий відсоток Мерло.
У маєтку виробляються вина: Carmignano DOCG, Carmignano Riserva DOCG.