Franchetto

Родина Франкетто живе та обробляє землю з 1800 року в Терроссі, невеликому селі серед диких і багатих біорізноманіттям пагорбів Валь д'Альпоне - біля підніжжя гір Лессіні.

Сільське господарство лежить в основі історії компанії, яка незабаром трансформується завдяки великій пристрасті дядька Тоні.

Він, ентузіаст виноградної лози, посадив справжню лабораторію розсадника, де експериментував з різними видами живців, відомими в ті часи, старовинними сортами dall'Oro, Uliega, Delizia та багатьма іншими, не забуваючи про Durella та Garganega. Саме дядько Тоні передав дуже молодому Антоніо пристрасть до виноградарства.

Історія виноробні Franchetto, однак, починається пізніше, у 1982 році, коли Антоніо Franchetto, у віці 20 років і вже усвідомлюючи великий потенціал своєї території, вирішив сказати своє слово, почавши тиснути свій виноград і робити своє вино.

На початку 90-х років Антоніо та Мара вирішили розпочати посадку перших виноградників у Вестенанові, у верхній частині Валь д'Альпоне - гірській місцевості, багатій лісами та великими зеленими луками, повними квітів. Незабаром вони зрозуміли, що в цій незайманій місцевості їхні виноградники принесуть їм величезне задоволення.

Сьогодні Джулія Франкетто разом зі своїми матір’ю та батьком продовжує сімейну історію, керуючи компанією та завжди працюючи в Терроссі, де все почалося.

«У своїх винах я шукаю автентичне вираження моєї землі та її історії. Я уявляю свої вина чистими, прямими та вільними, щоб виразити свій характер. Ось чому ми з батьком вирішили працювати простим способом, дозволяючи нашим винам бути чистим виразом винограду та території, на якій вони народилися». – Джулія

Територія:

На території де знаходяться виноградники ще 45 мільйонів років тому було кілька дуже активних вулканів, і все було вкрите теплими водами тропічного моря. Ці особливі умови породили ґрунти, що складаються переважно з базальтів і чорних туфів, багатих залізом, магнієм та багатьма іншими мікроелементами, які передаються у вино через виноград, надаючи йому особливий, дуже впізнаваний мінеральний смак.

Щоб найкраще інтерпретувати цю територію, компанія працює в основному з сортами Дурелла та Гарганега – двома місцевими сортами, які глибоко вкоренилися в цій долині, і які тут максимально розкривають свій потенціал.

Виноградники розташовані в основному в двох районах Валь д'Альпоне: на пагорбах Терросса, в муніципалітеті Ронка, і в горах Вестенанова.

Продукцiя Сайт виробника