Bodegas Coral Duero

Bodegas Coral Duero була заснована у 2003 році. Хесус Фернандес, натхненник проекту, який працював у морському бізнесі, не мав жодного досвіду в галузі виноробства, мріяв виробляти найкраще вино в Торо. З цією метою він придбав понад 30 гектарів найстаріших лоз, побудував найсучасніші та найефективніші об'єкти, інвестував у новітні технології та оточив себе експертами в цій галузі.

Перший збір урожаю було отримано у 2005 році, і результати не заставили себе чекати: Coral Duero отримали своє перше визнання у 2008 році, золоту медаль у “Wine and Spirit Awards” та 93 бали Parker Points у 2017 році за вина, виготовлені під етикеткою “Rompesedas” .

2019 року Хесус вирішив піти на пенсію, але його мрія продовжує жити. У липні компанія Fremantle Global Investments прийняла на себе керівництво компанією, а Рауль Гарсія зайняв провідну роль як генеральний директор. За його словами: «Корал Дуеро дає мені можливість не тільки розділити мою пристрасть до вина, а й обмінюватися культурою, традиціями, досвідом і дружбою».

Виноробня: Побудована у 2003 році виноробня була спроектована престижним архітектором Франсіско Сомоса: абстрактна та сучасна будівля, наочне свідчення того, наскільки важливий стиль та дизайн для Coral Duero.

Архітектурний ансамбль, що складається з декількох червоних стін, що перекриваються (червоних, як грунт у Торо), що представляють стіни, які раніше оточували старі міста: відсутність головного входу без воріт і вікон пробуджує цікавість у кожному, хто дивиться на будівлю. Воно не інтегроване у ландшафт, але співіснує з ним

Примітно не лише з естетичної точки зору, але й з точки зору ефективності: будинок розділений на чітко визначені секції: зона для прийому та відбору винограду, виробнича секція, секція бочок, секція розливу та склад, лабораторія, офіси та конференц-зал.

DO Toro - cуворий клімат, дофілоксерні лози.

Вина з Торо наповнені традиціями. Їхнє походження починається від часів, що передували поселенням римлян. У Середні віки вони користувалися високою повагою та королівськими привілеями, які дозволяли продавати їх у містах та селищах, де продаж інших вин був заборонений. Ці вина пили королі в Середньовіччі і першими були відправлені до Америки разом із Колумбом.

У 19 столітті велику кількість було продано до Франції, щоб поповнити запаси, після навали філоксери.

У 1970-х роках було зроблено перші кроки щодо створення того, що пізніше стало позначенням походження Toro, яке було офіційно встановлено у 1987 році. Сьогодні до складу D.O. Toro входить понад 50 виноробних підприємств.

Клімат

В Торо різко континентальний клімат з деяким впливом Атлантики. Літо довге та спекотне, а зима холодна, тобто клімат тут є екстремальнішим ніж у Рібері-дель-Дуеро.

Із загальною кількістю опадів від 350 до 400 літрів на рік, середня кількість опадів незначна, що робить Торо одним із найпосушливіших виноробних регіонів Іспанії.

Температура може легко змінюватись від -11°C взимку (з листопада по березень) до 37°C влітку (з червня по вересень). Між днем ​​та вночі також спостерігаються величезні температурні коливання. Протягом року виноградник може одержувати від 2600 до 3000 годин сонячного світла.

Виноградники

Виноградні лози Тінта де Торо займають близько 32 га, розділених на 4 ділянки з назвами:

Rompesedas, El Salgadero, Los Lastros та Las Parvas. Компанія з гордістю заявляє, що їхні виноградні лози є одними з найстаріших в Іспанії, деякі з них мають не менше 130 років. Завдяки високій концентрації та низькому врожаю з винограду виходять потужні, повнотілі вина з інтенсивним кольором.

Це одна з сильних сторін, те, що відрізняє вина Bodegas Coral Duero від інших, це скарб, який природа подарувала Coral Duero. Стійке сільське господарство та екологічно відповідальний процес виробництва вина з повагою до  довкілля.

Дофілоксерні лози

"Las Parvas", У чому унікальність?

Las Parvas, найстаріша ділянка, деякі виноградні лози були вперше посаджені ще 1880 року. Клімат у цій місцевості суворий, виноградні лози мають бути добре адаптовані, щоб вижити. Завдяки цим сильним умовам ці виноградні лози вижили під час нашестя філоксери.

Виноград

«З точки зору посадки відстань між рамами має становити 3 метри через те, що ґрунт у Торо настільки бідний, що інші варіанти досі виявилися неефективними. Також дуже актуальна пересадка. Більшість наших лоз пережили філоксеру, але все ще страждають від так званої “yesca”, хвороби, яка вражає деревину лози через грибки, поширені на практиці сталого сільського господарства без штучних пестицидів. Коли лікувальні процедури не увінчуються успіхом, нам необхідно замінити ці лози, щоб зберегти щільність та забезпечити гармонійне керування полями.

Кожна окрема ділянка є загадкою, що підлягає аналізу, ієрогліф, який необхідно розшифрувати.

Тільки досвід, накопичений упродовж століть, спадщина наших предків і наука дадуть нам код, що дозволяє зрозуміти, як слід обробляти наш ґрунт. Ґрунт у Торо відрізняється від інших, ідеально підходить для районів із низьким рівнем опадів. Ґрунт в основному складається з вапняку та гравію на поверхні, нижче з каменю.

Це забезпечує ідеальний дренаж. За кілька метрів під землею знаходиться шар глини, де утримується вода. Коріння виноградної лози проникають глибоко, щоб знайти цей природний резервуар. Іноді, на деяких ділянках нам потрібно стимулювати цей дренаж, пробурюючи грунт. Часта оранка також допомагає цьому процесу, оскільки в DO Toro зрошення заборонено.»

Обрізка має важливе значення

Від цього залежить якість урожаю та довговічність ділянок. Кількість бруньок, що залишилися на кожній рослині, і довжина пагонів чітко визначатиме майбутній баланс між кількістю та дозріванням плодів, а також енергією рослини. Тільки експерти та місцеві виноградарі здатні інтерпретувати всі ці фактори.

Стійке сільське господарство

«Стійке сільське господарство та екологічно відповідальний процес виноробства – це наша ДНК.

Тому ми завжди використовуємо натуральний та органічний гній, щоб забезпечити лозу необхідними поживними речовинами. Знову ж таки, першорядне значення має баланс: надлишок гною підвищить силу рослин за рахунок якості винограду.

Широко відомий низький рівень кислотності вин Торо. Тому нам необхідно ретельно контролювати дозрівання та проводити ранній збір урожаю серед перших виноробень у регіоні, щоб отримати більше кислотності.»

Робота в погребі

«Ефективний простір для виробництва високоякісних вин, що ідеально підходить для наших потреб. Після численних дослідів було доведено, що немає великої різниці між ферментацією з контрольованою температурою в резервуарах з дерева або нержавіючої сталі, ми вважаємо за краще використовувати традиційний стиль виніфікації: витримка в невеликих бочках та ферментація в чанах з нержавіючої сталі, широка форма дна яких сприяє більш широкому контакту між суслом та шкіркою. Сусло перекачується знизу вгору з чану кілька разів на день. Ідеальна тривалість мацерації залежить від виноградника та конкретного вінтажу, при цьому вихідна концентрація фенольних сполук винограду та їх екстрагування є двома ключовими змінними. У випадку Tinta de Toro, в якому колір, смак та танінова структура гарантовані, 15-денного періоду мацерації більш ніж достатньо.

Приміщення для чанів примикає до прийому винограду. У зоні відбору оптимальний виноград ретельно відбирається вручну на столі. Дроблення та пресування здійснюються майже кустарним обладнанням, щоб забезпечити делікатність, м'якість та елегантність вин Coral Duero.»

«Вибір дуба має вирішальне значення: новий чи вторинний використання? Американський чи французький? Тільки глибоке знання наших вин та досвід, допомагають зробити правильний вибір. Ми віддаємо перевагу французькому дубу; він забезпечує тонкість і пряність і допомагає заокруглити таніни. Хоча кремова текстура та нотки ванілі, у невеликому відсотку, теж допомагають округлити їх.

Вина Торо широко відомі як міцні та потужні, з унікальним характером та індивідуальністю. Знаходження балансу між новим і вживаним дубом є визначальним чинником у збереженні сутності регіону.

Детальний контроль здійснюється для кожної бочки. Протягом цього періоду, що становить близько двох років, у деяких випадках природним чином відбувається певна кількість фізико-хімічних перетворень, що призводить до ідеальної прозорості та кращої стабільності вина, а також покращення його органолептичних властивостей. Не всі бочки працюють однаково, через що потрібний індивідуальний контроль.

У цей період завжди відбувається значна втрата вина як при випаровуванні, так і при поглинанні деревиною. Доливка проводиться для відновлення рівня, щоб уникнути надмірного окиснення, спричиненого контактом вина з повітрям.

Аналіз та дегустації проводяться знову і знову, щоб стежити за розвитком витримки вина. Рішення про розлив вина у пляшки приймається виноробом тоді, коли вино перебуває в оптимальному стані.»

Продукцiя Сайт виробника